Vabilo: Predstavitev rezultatov projekta WEXHE in razprava o strokovnih praksah, pripravništvu in podjetništvu v visokošolskem izobraževanju

03.06.2019 22:26
Vključevanje podjetništva in delovnih izkušenj v visokošolsko izobraževanje (WEXHE)

PREDSTAVITEV REZULTATOV PROJEKTA WEXHE IN RAZPRAVA O STROKOVNIH PRAKSAH, PRIPRAVNIŠTVU IN PODJETNIŠTVU V VISOKOŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU

 

Spoštovani,


na Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani, ​​v raziskovalni ekipi izr. prof. dr. Tomaž Deželan, prof. dr. Ivan Svetlik, asist. Miha Zimšek in mag. Dolores Kores, izvajamo evropski projekt WEXHE (Vključevanje podjetništva in delovnih izkušenj v visokošolsko izobraževanje). Projekt se osredotoča na (ne)ravnotežje med praktičnim in teoretičnim znanjem v visokošolskih zavodih in na neusklajenost med pridobljenimi veščinami diplomantov in veščinami, ki jih diplomanti tekom kariere potrebujejo. Več informacij o projektu najdete na povezavi: http://wexhe.eu/index.php/why-wexhe-project/.

​V okviru projekta, v katerem sodelujejo raziskovalci iz sedmih evropskih držav, smo oblikovali 9 paketov kot podlago za izvedbo strokovnih praks, pripravništev in spodbujanje podjetništva, ki vam jih bomo predstavili na delavnici. Predstavitvi bo sledila razprava, na kateri vas prosimo, da predstavite svoja mnenja, izkušnje in predloge glede predstavljenih paketov. Vaši predlogi nam bodo v pomoč pri dopolnjevanju paketov in pri oblikovanju politik ​razvoja visokega šolstva.

 

Termin delavnice: ponedeljek, 17. junij 2019 med 9.00 in 16.00 uro, učilnica št. 14

Lokacija: Fakulteta za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

 

Delavnica je brezplačna, prav tako pa vam participacijo na delavnici, ki bo ustrezno strokovno klasificirana, tudi certificiramo. Udeležbo na dogodku potrdite najkasneje do petka, 7. 6. 2019, na miha.zimsek@fdv.uni-lj.si ali dolores.kores@fdv.uni-lj.si.

Za vse dodatne informacije o dogodku se prosim obrnite na asistenta Miho Zimška. Dosegljiv je na elektronskem naslovu miha.zimsek@fdv.uni-lj.si.

 

S spoštovanjem. 

 

 

OSNUTEK PROGRAMA

Ponedeljek, 17. junij 2019

 

Delavnica: Predstavitev študije primerov in oblikovanja paketov

 

8:30 – 9:00 Prihod in registracija udeležencev

9:00 – 10:00 Predstavitev paketov: strokovna praksa in pripravništvo

10:00 – 12:00 Debata o paketih

12:00 – 13:00 Kosilo

13:00 – 14:00 Predstavitev paketov: podjetništvo

14:00 – 15:30 Debata o paketih

15:30 – 16:00 Evalvacija in zaključek delavnice